Om oss

Om mig och min kennel

Jag köpte min första norfolkterrier 1988 efter fyra år av förberedelser. Primärt var det en sällskapshund jag var ute efter. Ännu idag är jag övertygad om att jag gjorde rätt val av ras trots att jag från början inte ens visste om rasens existens. Jag läste mig till att noffen borde vara den rätta hunden för mig och när jag sedan träffade en i verkliga livet blev jag helt såld!

 

Jag följde med på några utställningar och sedan var jag helt såld på det också.

 

Under åren har det blivit fyra kullar (6 valpar) undan Asta från kennel Easy (1990, -92, -94 och -95), en kull (två valpar) undan Saga från kennel Björshults (2004), en kull (tre valpar) undan Doris från egen uppfödning (2007), två kullar (fem valpar) undan Agnes från kennel Guestlings (2013 och -15), två kullar (två valpar) undan Ebba från egen uppfödning, tre kullar (sju valpar) undan Illy från kennel Del Mercurio, Italien, samt hittills en kull (två valpar) undan Trixie från egen uppfödning.

 

Under uppehållet mellan Asta och Saga ägnade jag tid åt Svenska Norfolkterrierklubben och åt åldrande hundar.

 

När gamlingarna Asta (knappa 15 år) och hennes son Svante (13,5 år) hade gått ur tiden planerade jag att behålla en tikvalp från första kullen undan Doris som jag då hade på fodervärdsavtal (gick ut 2009-03-21). Detta för att få en ny ”hemmahund”. Tyvärr så blev det inga valpar den gången (vilket dock medförde att jag kunde ställa till med 50-årskalas istället) och eftersom jag absolut inte ville behöva vara utan hund längre så bestämde jag mig för att köpa en valp istället. Då jag inte hade gett upp tanken på en kull undan Doris kom jag fram till att jag skulle köpa en hanvalp och satte upp mig som första tjing på en hane undan Diana Stolls Iris som under en gemensam resa till Norge blivit parad med Rusty från England. Det blev två hanvalpar och därmed blev det äntligen hund i huset igen efter nio månaders ”hundfattigdom”. Uffe heter min underbara pojke från kennel Gerfelli´s och senare tillkom även hans dotter Agnes samt Agnes son Bosse och dotter Inez. Under 2016 utökades kenneln med två kullbröder (Gobi och Putte) från Italien. 2019 kom Bosses dotter Illy från Italien och hon fick samma år dottern Trixie som blev kvar här hemma. Alla nämnda hundar finns inte kvar i kenneln men ni kan läsa om dem på ”hundsidorna”.

 

Totalt har det hittills blivit 13 champions varav sex egenuppfödda.

 

Min ambition är att, enligt rådande avelsrekommendationer för rasen, föda upp en kull varje/vartannat år och ställa ut så mycket jag har lust med och intresse för.

 

***