Om oss


Kennel Rackartuss - Norfolkterrier

Om mig och min kennel

JJag köpte min första norfolkterrier 1988 efter fyra år av förberedelser. Primärt var det en sällskapshund jag var ute efter. Ännu idag är jag övertygad om att jag gjorde rätt val av ras trots att jag från början inte ens visste om rasens existens. Jag läste mig till att noffen borde vara den rätta hunden för mig och när jag sedan träffade en i verkliga livet blev jag helt såld!

 

Jag följde med på några utställningar och sedan var jag helt såld på det också.

 

Under åren har det blivit fyra kullar (6 valpar) undan Asta från kennel Easy (1990, -92, -94 och -95), en kull (två valpar) undan Saga från kennel Björshults (2004), en kull (tre valpar) undan Doris från min egen uppfödning (2007), två kullar (fem valpar) undan Agnes från kennel Guestlings (2013 och -15) samt två kullar (två valpar) undan Ebba från min egen uppfödning.

 

Under uppehållet mellan Asta och Saga ägnade jag tid åt Svenska Norfolkterrierklubben och åt åldrande hundar.

 

När gamlingarna Asta (knappa 15 år) och hennes son Svante (13,5 år) hade gått ur tiden planerade jag att behålla en tikvalp från första kullen undan Doris som jag då hade på fodervärdsavtal (gick ut 2009-03-21). Detta för att få en ny ”hemmahund”. Tyvärr så blev det inga valpar den gången (vilket dock medförde att jag kunde ställa till med 50-årskalas istället) och eftersom jag absolut inte ville behöva vara utan hund längre så bestämde jag mig för att köpa en valp istället. Då jag inte hade gett upp tanken på en kull undan Doris kom jag fram till att jag skulle köpa en hanvalp och satte upp mig som första tjing på en hane undan Diana Stolls Iris som under en gemensam resa till Norge blivit parad med Rusty från England. Det blev två hanvalpar och därmed blev det äntligen hund i huset igen efter nio månaders ”hundfattigdom”. Uffe heter min underbara pojke från kennel Gerfelli´s och senare har även hans dotter Agnes, dotterson Bosse och dotterdotter Inez tillkommit. Under 2016 har även två kullbröder från Italien tillkommit. Uffe och Bosse har nu fått nya underbara hem.

 

Totalt har det hittills blivit 10 champions varav fem egenuppfödda.

 

Min ambition är att föda upp en kull varje/vartannat år och ställa ut så mycket jag har lust med och intresse för.

 

***